A program lépései

 

Regisztráció

Első lépés: Egyéni felhasználói fiók regisztrálása.
Ha érdeklődsz a pályázat iránt, akkor az első lépés a weboldalra történő regisztráció, mely semmilyen kötelezettséget nem von maga után, viszont a programba való jelentkezés alapfeltétele. A regisztrációval létrejön számodra egy egyéni adminisztrációs felület, ahol hozzáférhetsz a jelentkezéssel és a programmal kapcsolatos dokumentumokhoz, információkhoz, nyomon követheted a programban való állapotod, teendőket és feltöltheted a szükséges dokumentumaid. Regisztrálni ezen a honlapon a Regisztráció menüpontban lehet. A sikeres regisztrációról e-mailben visszaigazolást kapsz.A programba folyamatosan történik a regisztráció, telítettség esetén, a honlapon tájékoztatjuk a jelentkezőket.

Jelentkezés

Jelentkezz a programba, hogy ne maradj le álmaid vállalkozásáról!
A programba való jelentkezéshez ki kell töltened a Jelentkezési adatlapot. Az adatlap, a regisztrációt és az oldalra történő belépést követően a bal oldali menüsávban, a Jelentkezés menüpont alatt érhető el. Kérjük az adatmezők pontos, jelenleg érvényes adatokkal való kitöltését. Az ’Elküldöm a jelentkezésem’ gombra kattintva véglegesítheted a jelentkezésed.

Kompetencia felmérés és bizottsági meghallgatás

Cél: a kompetenciáid és vállalkozási terveid megismerése.
Jelentkezőként részt kell venned egy személyes jelenlétet igénylő írásbeli kompetencia felmérésen (kb. 2 óra), ahol pl. matematikai és vállalkozói készségek mérése történik. Majd ezt követően egy kb. fél órás beszélgetés keretében a vállalkozási ötleted kell bemutatnod egy 3 fős szakmai bizottság előtt.

Jogosultság ellenőrzése

Annak vizsgálata, hogy jelentkezőként minden programba kerülési feltételnek megfelelsz-e.
A jogosultság ellenőrzése során a jelentkezők elbírálása történik program jogosultsági kritériumainak értelmében (A feltételrendszer a Támogatás igénylése menüpontban olvasható részletesen.)

Szerződéskötés

Támogatási szerződést kötünk veled, mellyel útnak indulsz a vállalkozóvá váláshoz.
Ha a kompetenciamérést eredményesen teljesíted, és minden jogosultsági feltételnek megfelelsz, akkor támogatási szerződést köt veled a konzorcium. A támogatási szerződés hatályba lépésével, aláírásával, kötelezettséget vállalsz, arra, hogy elvégzed a program által ingyenesen biztosított képzést, és betartod a szerződésben foglalt feltételeket. A szerződéskötés előtt minden fontos információt eljuttatunk részedre.

Képzés teljesítése

Következő lépésként egy 80 órás vállalkozói ismeretek képzésen veszel részt.
A képzésen lehetőséged van elsajátítani az üzleti tervezéshez szükséges tudásanyagot. A képzés tartalmaz vállalkozóvá válást, vállalkozás létrehozását segítő és annak működésével kapcsolatos képzési modulokat. Az órákon a megjelenés kötelező, azok teljes időtartamán jelen kell lenni. A képzés teljesítéséhez sikeres vizsgát kell tenned. A képzés helyéről és idejéről értesítést kapsz.
A képzésekkel párhuzamosan, térítésmentesen igénybe vehetsz üzleti tervezéssel és vállalkozásindítással kapcsolatos speciális tanácsadást egyéni és csoportos kereteken belül. Az Üzleti terv elkészítésének teljes időtartama alatt van lehetőség folyamatosan konzultálni a tanácsadókkal.

Üzleti terv beadása

Mint fiatal vállalkozó, el kell készítened és le kell adnod az üzleti tervedet, mely a sikeres vállalkozás létrehozásának egyik kulcsdokumentuma.
A képzésen elsajátított tudásanyag birtokában, tanácsadók segítségével történik az üzleti terv összeállítása, véglegesítése. Ezt követően be kell nyújtanod a tervet jóváhagyásra, egy országosan egységes üzleti terv sablonban. A jóváhagyott üzleti terv a feltétele a program második szakaszában a vissza nem térítendő támogatásra való pályázat benyújtásának, a jóváhagyott költségszerkezettel összhangban. Az üzleti tervek bírálata több lépcsőben történik. A konzorcium az üzleti terveket országosan egységes bírálati szempontok alapján értékeli, a leginkább megalapozott üzleti terveket jóváhagyja. A résztvevők e-mail értesítést kapnak a végleges üzleti terv beadásának módjáról és határidejéről.

Vállalkozás megalapítása

A jóváhagyott üzleti terved alapján megtörténik a vállalkozásod megalapítása.
Azok a fiatal vállalkozók, akik sikeresen elvégezték a képzést és elfogadott üzleti tervvel rendelkeznek, elkezdhetik megalapítani az egyéni, vagy társas vállalkozásukat, majd pályázhatnak a második komponensre (amelyet a Magyar Államkincstár (MÁK) ír ki a GINOP-5.2.7-18 pályázati felhívás alapján) a vissza nem térítendő pénzbeli támogatásra.

Pályázás a támogatásra

Most már felkészültél, nincs más hátra, mint hogy az anyagi támogatást is megszerezd.
A megalapított vállalkozáshoz a fiatal vállalkozók maximum 4.573.800 forint, vissza nem térítendő forrásban részesülhetnek induló költségeik támogatása céljából, valamint további visszatérítendő támogatást igényelhetnek a projekt megvalósításához a GINOP-8.8.1-17 Foglalkoztatás ösztönzése célú hitelprogram keretében.

A nyertes pályázók megvalósítják a projekteket. A támogatás felhasználására 12 hónap áll rendelkezésre + 12 hónap fenntartási kötelezettség, melyben a vállalkozást működtetni kell.
Kötelező vállalások:
– A projektidőszak alatt realizált nettó árbevétel: minimum 1. 000.000 Ft.

– A projektidőszak leteltével + 12 hónap fenntartás.